Vacature: strateeg / senior adviseur

Ben jij de scherpe strateeg en senior adviseur die Depart helpt groeien?

Wij zijn Depart, een (voornamelijk) B2B merkenbouwer. Wij helpen onze opdrachtgevers communicatie menselijker, simpeler en relevanter te maken. Dat doen we met onze hechte club creatieve strategen, slimme designers en gedreven marketeers. Voor een uiteenlopend portfolio aan klanten, nationaal en internationaal. Om deze merken zichtbaar, herkenbaar en voelbaar te maken, zoeken we versterking in een strateeg/ senior adviseur.

Wat ga je doen als  strateeg/ senior adviseur?

Jij maakt merken zichtbaar, herkenbaar en voelbaar. Je gaat op zoek naar het onderscheidend vermogen van de opdrachtgever. Heb je hiervoor een haakje gevonden, dan werk je dit uit naar een heldere merkbelofte en sterke verhaallijnen. Je werkt nauw samen met onze designers. Want bij ons blijf je niet hangen in plannen in Word of Keynote. Bij ons werken we een positionering, advies of campagne direct uit in een (visueel) concept. Want strategie kan niet zonder design, en design kan niet zonder strategie. Daar zijn wij al jaren van overtuigd.  

Je werkt aan meerdere en verschillende projecten tegelijk. Dat boeit, en niet alleen door de wisselende inhoud. Ook doordat je bij ons naast strateeg, ook projectmanager en campagnemanager bent. Jij voert regie en account, van begin tot eind ben jij in de lead. Je schakelt met de klant en stuurt bij waar nodig, zonder het doel en de kwaliteit uit het oog te verliezen. Je werkt hierbij vaak samen met een medior adviseur/strateeg, waarbij jullie adviezen, planningen en begrotingen samen opstellen. 

Je vertaalt de vraag van de klant naar een sterk advies, concept of een nieuwe positionering. Je voert overleggen, organiseert werksessies, je presenteert, je schrijft. Regelmatig werk je hiervoor samen met een van onze Bondgenoten: we hebben een groot netwerk van specialisten zoals copywriters, webdevelopers, video producers en fotografen. Met jouw briefing in de hand, maak je samen een topresultaat. 

In een notendop ben je verantwoordelijk voor:

 • het ontwikkelen van positioneringen, communicatie- en marketingplannen. Je maakt merkbeloften, merkstrategieën, verhaallijnen en geeft communicatieadvies.
 • het feilloos doorvertalen van strategie en branding naar campagnes met de juiste middelenmix. 
 • projectmanagement en campagnemanagement binnen je eigen klantportefeuille. Je stelt offertes en briefings op, bent het aanspreekpunt voor de klant en zorgt dat alle campagnes blijven draaien. 

Wat breng je mee?

Je voelt je bij ons het snelst op je plek als je een brede kijk hebt op maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van ons vak hierbij. De vraagstukken waarmee onze klanten bij ons komen zijn vaak complex. Wij helpen de puzzel oplossen en vaak zitten we op directieniveau aan tafel om mee te sturen aan de business strategie. 

Verder is het handig dat:

 • je minimaal een HBO-diploma hebt in een relevante studie, zoals Communicatie of vergelijkbaar.    
 • je minimaal 7 jaar werkervaring hebt. Ervaring aan bureauzijde een sterke pré is. Je weet wat het is om zelfstandig je projecten uit te voeren.
 • je ervaring hebt met het opzetten en beheren van campagnes: je kunt content creëren, verhaallijnen schrijven en ook analyseren en rapporteren over de geboekte resultaten.   
 • je de Nederlandse taal uitstekend beheerst (en Engels is een pré).
 • je minimaal 32 uur beschikbaar bent.

Daarbij weet je met jouw positieve mindset mensen te enthousiasmeren, te overtuigen en ben je gedreven om een goed resultaat neer te zetten. Je plannings- en organisatieskills zorgen ervoor dat je je hoofd koel houdt en je jezelf door drukke tijden kan loodsen.

Wat wij jou te bieden hebben:

 • Een salaris wat past bij je functie en ervaring.
 • Een compact, enthousiast team: creatieve toppers waar je blij van wordt.
 • Grote (inter)nationale opdrachtgevers in uiteenlopende branches, waardoor elke dag gegarandeerd anders is.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel in het vak als persoonlijk.
 • Tof kantoor op toplocatie in hartje Rotterdam, goed bereikbaar met het OV.
 • Normale werktijden, omdat we weten dat ook jouw leven meer is dan werken.

Ben je enthousiast en zie je een match?
Solliciteer dan! Laat ons weten waarom dit jouw droombaan is en jij graag ons team komt versterken. We ontvangen je CV en motivatie graag voor 2 januari via hello@depart.nl. 

Eerst even bellen? Dat kan natuurlijk ook. Leontine staat je graag te woord via 06 53 70 27 18