Vacature: Communicatiestrateeg / projectmanager

Communicatiestrateeg / projectmanager (32-36 uur)

Wij zijn Depart, een bureau voor strategie, content en creatie. Wij helpen de communicatie van onze opdrachtgevers menselijker, simpeler en relevanter te maken. Dat doen we met onze hechte club van creatieve strategen, slimme designers en gedreven contentmakers, voor een uiteenlopend portfolio aan klanten.

Om deze merken zichtbaar, herkenbaar en voelbaar te maken, willen wij ons team graag versterken met een communicatiestrateeg (32 – 36 uur).

Wat ga je doen?
Als communicatiestrateeg begrijp je de behoeften van onze opdrachtgevers en begeleid je hen bij vernieuwing en het aanspreken van hun doelgroep. Jij bepaalt de stappen en bedenkt een geschikte aanpak. Als projectmanager leid je onze klanten door het proces, waarbij je streeft naar een goed resultaat én een prettig proces.

Je denkt na over de communicatiestrategie en werkt dit uit naar een heldere merkbelofte en sterke verhaallijnen. Je werkt nauw samen met onze designers, want bij ons blijf je niet hangen in plannen. Bij ons werken we een positionering of campagne direct uit naar een (visueel) concept. Want strategie kan niet zonder design, en design kan niet zonder strategie. Daar zijn wij al jaren van overtuigd. Regelmatig werk je ook samen met onze Bondgenoten: we hebben een groot netwerk van specialisten zoals copywriters, webdevelopers, videoproducers en fotografen.

Gedurende de uitvoering van een project blijf je betrokken, en zorg je dat de communicatiemiddelen inhoudelijk kloppen en onderscheidend zijn. Je werkt aan verschillende projecten tegelijk. Van begin tot eind ben jij in de lead. Je zorgt voor korte communicatielijnen met de opdrachtgever. Resultaat: een positieve ervaring waardoor klanten graag opnieuw met je willen werken.

In een notendop ben je verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van positioneringen, communicatie- en marketingplannen. Je maakt merkbeloften, merkstrategieën, verhaallijnen en geeft advies.
 • Het feilloos doorvertalen van strategie en branding naar campagnes met de juiste middelenmix samen met het team.
 • Projectmanagement en campagnemanagement. Je stelt offertes en briefings op, bent het aanspreekpunt voor de klant en stuurt strak op planning en budget.

Wat breng je mee?
Je voelt je bij ons het snelst op je plek als je een brede kijk hebt op maatschappelijke ontwikkelingen en de rol van ons vak hierin. De vraagstukken waarmee onze klanten bij ons komen zijn complex. Wij helpen de puzzel oplossen en vaak zitten we op directieniveau aan tafel om mee te sturen aan de business strategie.

Verder is het handig dat:

 • Je minimaal 5 jaar werkervaring hebt. Waarbij ervaring aan bureauzijde een sterke pré is. Je weet wat het is om zelfstandig je projecten uit te voeren, van offertes tot oplevering.
 • Je minimaal een HBO-diploma hebt in een relevante studie.    
 • Je ervaring hebt met het opzetten en beheren van campagnes.  
 • Je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst. 
 • Je minimaal 32 uur beschikbaar bent.

Wat wij jou te bieden hebben:

 • Een salaris dat past bij je functie en ervaring.
 • Een compact, enthousiast team: creatieve toppers waar je blij van wordt.
 • Grote en kleine (inter)nationale opdrachtgevers in uiteenlopende branches, waardoor elke dag gegarandeerd anders is.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel in het vak als persoonlijk.
 • Gezellig kantoor op toplocatie in hartje Rotterdam, goed bereikbaar met het OV.
 • Normale werktijden, omdat we weten dat ook jouw leven meer is dan werken (deels thuiswerken kan).
 • Een hecht en warm team dat hard werkt en houdt van leuke teamuitjes.

Ben je enthousiast en zie je een match?
Solliciteer! Laat ons weten waarom dit jouw droombaan is. We ontvangen je cv en motivatie graag voor 23 februari via hello@depart.nl.

Eerst even bellen? Dat kan natuurlijk ook.
Leontine spreekt je graag via 06 53 70 27 18